torstai 6. kesäkuuta 2024

Finnderby 5.6. ja 6.6.: ei menestystä, mutta kokemusta

Kisakausi jatkui Ypäjällä Finnderby-viikolla kahtena kisapäivänä. Keskiviikkona kisattiin aluetasolla HeA:2:ssa ja torstaina kansallisessa HeA:6-luokassa. 

Kävin keskiviikon starttia edeltävänä maanantaina ja perjantaina treenaamassa Ypäjällä suorituspaikalla, jotta Minttu pysyisi radalla rentona, mutta jokin taika siinä on, että vaikka treenit menevät hyvin, radalla tilanne on aivan toinen ja Minttu katseli esimerkiksi tuomarikoppia niin kuin ei olisi ennen nähnytkään. Ei se paikalta yritä poistua, mutta keskilinjan ratsastaminen oli molempina päivinä todella takkuista ja sain puskemalla puskea, että Minttu ei kävellyt ja pysähtynyt, kun piti mennä tuomaria kohti. Totesimme valmentajan kanssa, että nyt aivan kokonaan otetaan treeneistä pois pysähdykset keskilinjalla, jotta saadaan tilanne nollattua. Tein näin tosin kyllä Ypäjän ennakkotreeneissäkin jo, joissa vain hanatin suurin piirtein keskiravia kohti päätyä, mutta radalla Minttu siitä huolimatta päätti, että päätyä kohti ei voi ravata. Molemmissa radoissa oli kyllä myös hyvää ja esimerkiksi monia seiskoja, ja yleisesti muoto on kovasti kehittynyt viime vuosista, sillä se oli lähes koko ajan hyvä ja ryhdikäs siitä huolimatta, että eteenpäinpyrkimys oli usein hakusessa. Mintun jännityksestä sitten vain tulee sitä yleistä "käsijarru päällä" -meininkiä liikkumiseen ja suurin näyttävyys häviää, ja samasta syystä tuli myös kalliita virheitä. Minttu esimerkiksi lyhyellä sivulla vaihtoi takapään ristilaukalle muutaman askeleen ajaksi ilman mitään sen kummempaa syytä. Tuollaiset nyt ovat aivan silkkoja jännitysvirheitä, koska ei se tuollaista tee koskaan muuten.

Toivoin tietysti, että nyt menisi hyvin, kun kaksi päivää ajoin Ypäjälle ihan pelkästään ratsastamaan kisaradalle. Ei sitten auttanut kuitenkaan, ja tulokset olivat vain reilut 61 % ja 63 %. Mutta ei mahda mitään: minun hevoseni jännittää radalla, ja täytyy vain edelleen opettaa sitä ja yrittää löytää keinot, jotta se ei vetäytyisi niin kuoreensa.

Nyt Minttu saa pari päivää tarhalepoa tiukan treeni- ja kisaviikon jälkeen, minkä jälkeen jatketaan kotiharjoituksia. Seuraavat kisat ovat varmaan Koivumäen tallin kansalliset kesäkuun lopussa, koska tällä välillä ei oikein ole sopivia kisoja ja juhannusviikon olemme reissussa.

Olen viime aikoina myös pyöritellyt mielessäni varsahaavetta. Olen päättänyt jo aiemmin, että Mintusta pitäisi yrittää saada ainakin yksi (tamma)varsa, jonka jättäisin itselleni, mutta en ole vielä tiennyt, milloin. Sopiva aika tiinehtymisen yrittämiselle voisi olla jo tänä kesänä tai varmaan viimeistään ensi keväänä. Katsotaan, mihin tässä päädytään. 

Kuvat: Aura Sainio (auran.kuvat.fi). Video: Paula Lindqvist































Ypäjän Hiekkalaatikossa viime viikon perjantaina









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti