tiistai 30. heinäkuuta 2024

Kohti seuraavia kisoja ja aluemestaruuksia

Heinäkuu on ollut treenintäyteinen kuukausi. Pari postausta sitten kerroin, että en ole varma, osallistunko tänä vuonna aluemestaruuksiin, koska nyt menemme nuorten/seniorien mestaruutta, jossa ohjelmana on tähän saakka vaikein FEI VaB juniorien joukkueohjelma. Olemme sitä ja erityisesti vaihtoja kuitenkin harjoitelleet ja olen ilmoittautunut kisaan. Menemme KaKen kisoissa tänä viikonloppuna siis lauantaina VaB:0 ja sunnuntaina tuon mestaruusluokan. Sitä seuraavana viikonloppuna menemme Paimiossa ainakin yhden VaB:n.

Vaihdot sujuvat nykyään jo aika hyvin, niihin on tullut todella suuri parannus tämän kesän aikana. Vaihdot ovat enää harvoin epäpuhtaita, ja silloin melkeinpä täytyy olla jokin selkeä syy. Tasajalkavaihtoja on mutta koko ajan vähemmän, ja myös liioitellut potkuvaihdot ovat vähentymään päin. Oikeasta vasempaan vaihdot ovat yleensä siis paitsi puhtaita myös "normaaleja", ja vasemmasta oikeaan tulee vielä usein sellaisia liioiteltuja "takaosa korkealla ja potku sisäjalustimeen" -vaihtoja mutta välillä myös paljon siistimpiä. Ennakointi ja muu hätäily ovat myös kovasti vähentyneet. 

Ohjelma on nopeatempoinen. Esimerkiksi laukkaohjelmassa heti kohta kootun laukan noston jälkeen tulee jo ensimmäinen vaihto radan poikki, välittömästi sen jälkeen yhden kirjainvälin päässä sulkutaivutus, sitten mennään V:n muotoisella tiellä radan toiseen päähän tehden kaksi vaihtoa matkan varrella ja päädyssä vielä yksi vaihto radan poikki, minkä jälkeen tulee taas heti perään sulkutaivutus ja lisätty laukka. Sitten tullaankin lopputervehdykseen. Laukkaohjelmassa ei siis todella ehdi yhtään jäädä haaveksimaan. Raviohjelma mennään kootussa ravissa ja siihen kuuluvat avot, sulut, keskiravi ja lisätty ravi sekä peruutus. Käyntiohjelmaan on mahdutettu vielä takaosakäännökset.

Olen tyytyväinen, että vaihdot on saatu nyt siihen kuosiin, että voimme hyvillä mielin osallistua myös mestaruusluokkaan. Minulla tavoitteellisuuteen kuuluu se, että tasolta toiselle edetään (järkevän) reippaasti eli heti, kun uuden tason asiat alkavat olla sen verran hanskassa, että kotona ne sujuvat ainakin 7/10 kerrasta oikein. Kilpailutilanne on aina vähän eri ja siellä tulee jännityksen mukanaan tuomia pikku ongelmia, mutta niin se on kaikilla tasoilla. Edelleen myös HeA:ssa tulee jännitysvirheitä, ja samoin olisi varmaan HeB:ssä ja HeC:ssäkin. Samojen tasojen hinkkaaminen siihen saakka, että ne sujuvat aina yhtä hyvin kuin kotona, johtaisi siis todennäköisesti siihen, että hinkattaisiin vielä seuraavat 10 vuotta.

Eilen käytiin muuten oriasemalla toisessa tiineystarkastuksessa. Kaikki on sujunut hienosti. Mintun varsa on nyt 1 cm pitkä ja sen sydämensyke näkyi ultrassa. 💖


Kotona keväällä 2023. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti