sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Let it snow, let it snow, let it snow đŸŽ”

Ajelimme kihlattuni kanssa eilen yöllĂ€ kotiin Salosta, jossa olimme olleet viettĂ€mĂ€ssĂ€ ystĂ€vĂ€pariskunnan hĂ€itĂ€. Ei ollut mikÀÀn miellyttĂ€vĂ€ paluumatka, vaikka pÀÀtinkin valita vĂ€hĂ€n pidemmĂ€n paluureitin moottoritietĂ€ pitkin, jotta keliolosuhteet olisivat paremmat. Lunta tuprutti ja joka paikka oli joko sohjon tai valkean lumen peitossa. Tiesi kyllĂ€, mitĂ€ saa seuraavana aamuna ruveta ensimmĂ€isenĂ€ tekemÀÀn. 😅 SiispĂ€ aamu alkoi ihan liian lyhyiden yöunien jĂ€lkeen lapioimalla lumet tallin ovien luota, jotta pÀÀsin itse sisÀÀn ja hevoset ulos. Seuraavaksi kolasin autotallin edustan, jotta sain ovet auki ja mönkijĂ€n lumiauroineen pihalle. Monta edestakaisinreissua puskin lunta pois meille tulevalta tieltĂ€ noin 700 metrin matkalta, jotta sain tien auki. Vain vĂ€hĂ€n sen jĂ€lkeen ystĂ€vĂ€llinen naapuri, jota emme vielĂ€ olleet tavanneet, tulikin pihaan lumilingon kanssa ja kysyi, tarvitsemmeko apua. HĂ€n sai koneellaan tien putsattua vielĂ€ paremmin. TÀÀllĂ€ maalla on kyllĂ€ ollut mahtavaa se, miten ihmisiin tutustuu ihan eri lailla kuin kaupungissa ja useimmat ovat niin avuliaita ja mukavia. 

Lumiurakoiden jĂ€lkeen huolsin vielĂ€ kenttÀÀ. Ajattelin, ettĂ€ tamppaan kaiken siihen sataneen lumen enkĂ€ auraa sitĂ€ yhtÀÀn pois, koska yleensĂ€ lunta on ollut liian vĂ€hĂ€n ja jÀÀ pÀÀsee pilkistĂ€mÀÀn sen alta, jos tulee yksikin plussakelipĂ€ivĂ€. IltapĂ€ivĂ€llĂ€ lunta oli kuitenkin satanut vielĂ€ lisÀÀ tiivistetyn lumen pÀÀlle ja siinĂ€ oli selvĂ€sti raskas edetĂ€, kun ratsastin. SiispĂ€ taidan kuitenkin vĂ€hĂ€n silpaista siitĂ€ pintaa pois. Minttu liikkui kyllĂ€ reippaasti ja otettiin tĂ€mĂ€ voimaharjoitteluna: tehtiin samoja asioita, joita muutenkin olisi voitu tehdĂ€, mutta lyhyemmin. Alkuverryttelyn jĂ€lkeen ratsastin vĂ€hĂ€n niin kuin verryttelyn jatkona kiemurauraa niin, ettĂ€ hevonen todella kiemurtelee aina nopeasti uuteen suuntaan kuin kÀÀrme. TĂ€mĂ€ on hyvĂ€ tarkkuus- ja rentoutusharjoitus. Sen jĂ€lkeen ratsastin pari kertaa avoa uraa pitkin tarkistaakseni, ettĂ€ kaasu ja ratti toimivat, ja siitĂ€ lĂ€hdin ratsastamaan loivaa sulkutaivutusta uralta kohti kentĂ€n keskustaa. Minttu tuntuu jo hoksanneen nĂ€mĂ€ aika hyvin, vaikka vĂ€lillĂ€ minulla on vielĂ€ vaikeuksia saada sitĂ€ varsinaisesti aloittamaan sulkua eli lĂ€htevĂ€n loivasti sivulle. Se nĂ€yttÀÀ miettivĂ€n, ettĂ€ tĂ€ssĂ€ asennossahan on aina pitĂ€nyt mennĂ€ eteenpĂ€in eli avoa, joten mitĂ€ tĂ€mĂ€ sivulle luisuminen nyt on. 

Lopuksi otin vielÀ lyhyesti laukkaa niin, ettÀ suoristin Minttua ympyrÀllÀ. Tein samaa harjoitusta, jota valmennuksessa viimeksi tehtiin, eli loivaa vastataivutusta ympyrÀn kaarella. NÀin saan Mintun suoristumaan ja tunteen siitÀ, miltÀ sen pitÀisi tuntua. TÀmÀ onnistui hyvin ja pystyin pian lopettamaan. Ei Minttu varmaan olisi enÀÀ jaksanutkaan, kun pohja oli sen verran raskas liikkua. Se vaikutti kuitenkin tyytyvÀiseltÀ ja rennolta, vaikka lumimyrÀkkÀ piiskasi puita ympÀrillÀ.

TykkÀÀn kyllÀ lumesta, mutta ihan nÀin paljon sitÀ ei kerralla tarvitsisi tulla. Maalla joutuu vielÀ ihan eri lailla miettimÀÀn, miten pÀÀsee aamulla pihasta pois. Mutta nÀmÀ ovat nÀitÀ pikku kupruja - en silti vaihtaisi maalla asumista enÀÀ muuhun.

Kelmi nauttii lumesta. 💙





VirkeenÀ pirteenÀ aamulla aloittamassa aurausurakkaa.



KenttÀÀkin saa nĂ€illĂ€ keleillĂ€ huoltaa usein. 


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti