perjantai 28. tammikuuta 2022

Matkaratsastuskuumetta - what, kouluratsukolla?

Vaan totta se on. Olen ilmoittautunut Suomen Matkaratsastusseuran 6.2. pidettävälle matkaratsastuksen etästarttikurssille!

Jossain Marcellan ostamisen aikoihin tekemässäni postauksessa olen kertonut, että viime aikoina olen kiinnostunut hirveästi matkaratsastuksesta. Olen itsekin juossut muutaman maraton-kilpailun (42 km) ja jokin näissä pitkissä matkoissa kiehtoo. Kisasuoritukset koulussa tai esteillä tai melkein missä vain ovat ohi hujauksessa, kun taas matkaratsastuksessa suoritus kestää ainakin parisen tuntia lyhyillä matkoilla. Marcellaa ostaessani takaraivossa päätään nosteli ajatus, että jos Marcella osoittautuu fiksuksi ja terveeksi ratsuksi, voisin kenties kilpailla sen kanssa tässä lajissa. Nyt kuitenkin tuntuu, etten jaksa odottaa paria vuotta vaan voisin sen sijaan kokeilla lajia jo Mintun kanssa. Täällä uudessa kodissamme olen maastoillutkin sen kanssa paljon enemmän kuin aikaisemmin. Minttu voi joskus pöllöillä ja tuijottaa maastossa, niin kuin se silloin tällöin tekee kentälläkin, mutta useimmiten se on mukava maastohevonen ja varsinkin sitten, kun on hetki päästy ravaamaan reippaasti ja päästelty mahdolliset ylimääräiset höyryt pois. :) Kuvittelisin sen nauttivan matkakisoista, etenkin kun matkaa voi taittaa porukassa.

Etästarttikurssi on käytännössä sääntökoulutus, jossa kerrotaan lajin vaatimuksista. Merkitsin kalenteriin myös pari mahdollista matkaratsastuskilpailua keväälle, sillä molemmat ovat vain tunnin ajomatkan päässä. Niihin (tai toiseen niistä) ei myöskään tarvitsisi pitkää valmistautumisaikaa, sillä lyhyimmän kilpailutason (12 - 40 km) matkoille ei edes vaadita erityistä lajiharjoittelua. Säännöllisesti liikkunut, hyvässä peruskunnossa oleva hevonen jaksaa muutaman tunnin maastoilun ongelmitta.

Harmi kyllä matkaratsastus on Suomessa ainakin vielä niin pieni laji, että harrastaja- ja kilpailijamäärät eivät päätä huimaa ja monia kisoja tiedän peruuntuneenkin siksi, ettei ilmoittautuneita ole ollut riittävästi. Menen kuitenkin innolla kuuntelemaan etäkurssia ja katsotaan, mihin tämä kaikki vie. Ehkä tästä tulee minulle uusi harrastus, kouluratsastuksen rinnalle tietenkin. ;)

Kuten kuvatodisteista näkee, viihdymme molemmat myös puskissa. 😁


2 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Ilman muuta kisaamaan ja onnea että asutte lähellä kisoja! Ei meiltäkään Urjalan ym suuntaan ole kuin parin tunnin ajomatka mutta kyllä siinä päivälle aina pituutta tulee melkein 12 tuntia jos 4 tuntia köröttelee autossa, on paikalla hyvissä ajoin ennen starttia, pari tuntia kisasuorituksessa ja sen jälkeen vielä lopputoimet. Matkaratsastuksessa saa kyllä viettää kisapäivää ihan koko rahalla :D

  Meillä oli viime kesän ainoissa kisoissa ihan järkyttävä yli 30 asteen helle ja mietin kotiin ajaessani että ei-enää-ikinä, mutta kyllä mä taas noita kevään ja kesän kisoja laittelin kalenteriini ylös. Toivottavasti nähdään! Me vedetään varmaan ikuisesti niitä seuratason matkoja, Muuli kun ei oo mikään nopein menijä ni hyvä kun saadaan edes se 8 kmh miniminopeus hanskattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä alkaa kiinnostusta olla niin paljon, että eiköhän kisoihin tule lähdettyä. Aika vähän on kisoja tosiaan tarjolla, joten saa olla tyytyväinen, että sattuu asumaan suht lähellä niitä harvoja paikkoja, joissa kisoja on. Liedossakin on ollut kisoja ainakin ennen, mutta en tiedä, onko enää. Tuossa se on naapurikuntana, joten enemmän kuin mielellään lähdettäisiin sinnekin.

   Ois kiva nähdä kisoissa! Toivotaan vähän viileämpää kuin viime kesä. :D

   Poista