sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Jännittynyt rata ja 60,096 %

No eipä tullut Artukaisten aluekisoista HeA:6:sta kummoista tulosta. Minttu tuli verryttelyssä kivan tuntuiseksi ja mukavasti takajalkojensa päälle varsinkin laukassa, mutta välittömästi radalle tultaessa se jännittyi ja eipä se siitä kovin paljoa parantunut radan kuluessa. Ylälinja jännittyi, Minttu jäi pohkeen taakse ja lennokkuus katosi, vaikka se liikkui sinänsä ihan reippaassa temmossa. Kun ylälinja jännittyy, tuntuu kuin selästä tulisi liikkumaton puupökkelö ja kaula olisi kuin ravurin sekki, joka vain sojottaa suorana eikä sitä saa mitenkään pyöristymään. Molemmat käynnin kautta vaihdot tulivat kättä vasten ja myöhässä, koska Minttu ei reagoinut siirtymäapuun laukasta käyntiin vaan juoksi apuja vasten, vaikka verryttelyssä ja kotitreeneissä nämä ovat onnistuneet. Ihan ok -pätkiäkin tuli, mutta kokonaisuus jäi vaisuksi.

En kyllä tiedä, mikä siinä Artukaisten radassa on. Olemme kisanneet siellä jo monta kertaa, ja aina Minttu jännittyy ja alisuorittaa siellä, vaikka radan vieressä ei ole mitään erikoista. On turhauttavaa harjoitella asioita huolellisesti kotona, ratsastaa hevonen läpi verryttelyssä ja sitten mennä radalle ja todeta, että hevonen pistää ranttaliksi. Minttu ei kuitenkaan nytkään mitenkään erityisesti tuijotellut mitään tiettyä asiaa, vähän katseli tuomariautoja taas joo, mutta ei kummemmin. Silti se jännittyi ja lopetti yhteistyön radan ajaksi, ja tokihan radan jälkeen se oli kuitenkin aivan rento, käveli laiskana verryttelyalueelle ja siellä taas toimi leppoisasti.

Ei auta kuin jatkaa harjoituksia ja kisoja. Joskus varmaan vielä pystyy esittämään radalla sitä osaamista, jota sillä kotona on. Vielä se ei ole aivan onnistunut monista hyvistä sijoituksista ja prosenteista huolimatta, sillä joka kerta tähän saakka Mintun liikkumiseen on radalla tullut tietynlainen jähmeys, joka varmastikin johtuu jännityksestä. Nyt kuitenkin katseet kohti tulevaa viikonloppua (ja mun viimeistä lomaviikkoa 😱) ja aluejoukkuemestaruuksia, jotka kisataan sunnuntaina Luvialla. Minulla ohjelmana on tosiaan HeA:3, joka vaikuttaa nimimuutosta lukuun ottamatta olevan aivan sama kuin aiemmin kahdesti ratsastamani A-kenttäkilpailuohjelma. Toivotaan tammalle yhteistyöhaluista mielentilaa viikonlopuksi! Tänään ohjelmassa on nyt aamulla Marcellan ratsastus ja iltapäivällä molempien hevosten raspaus.

Yksi kuva verryttelystä. Artukaisten verkkakenttä on aika pehmeä, mutta siellä on hyvin tilaa ratsastaa.
2 kommenttia:

 1. Ihanan monta uutta tekstiä oli tullut lomareissuni aikana, nyt sai ajalla lukea kaikki läpi! Marcellan kuulumisia ja ratsastuksen etenemisestä on todella kiva lukea. Hienoa, että ratsastus on sujunut niin hienosti.

  Ja Mintun kanssa hienot radat KaKen kisoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että tuli iloinen lukuyllätys! Moni ennen seuraamani blogi on lopettanut, mutta minustakin oli aina tosi kiva huomata, että taas on tullut uutta luettavaa. :) Kiitos kommentista ja tätä vastausta kirjoittaessani alankin jo kirjoittaa, miten meillä meni aluejoukkuemestaruuksissa...

   Poista