sunnuntai 28. elokuuta 2022

Lounais-Suomen nuorten hevosten aluemestaruushopeaa 2022!

Kylläpä taas mentiin ja tehtiin. Viime vuoden nuorten hevosten aluemestaruuspronssi kirkastui eilen helteisessä Paimiossa Korpimäen ratsutilalla hopeaksi tämän vuoden joukkuepronssin kaveriksi. Jipii!
Tuloksemme HeA:3-luokasta oli 65,979 %. Toinen tuomareista oli kommenteissaan selvästi tiukempi, mutta pisteet kuitenkin olivat hyvin pitkälti samoja tai puolen pisteen erolla. Minttu eteni reippaasti, liikkeet saatiin esitettyä ja hienoa oli, että nyt loppulinja pysähdyksineen oli suora ja tasapainoinen, kun siinä on usein ollut jos jonkinlaista kiemurtelua, tähtäysvaikeuksia keskelle tai vino pysähdys.

Tiesin jo ennalta, että Minttu varmaan jännittää radalla enemmän kuin Luvian joukkuekilpailussa, koska siellä valmistautumisalue meni radan ympärillä hevosenkengän muotoisesti ja Paimiossa taas radan päädyssä on vain pieni läntti eikä rataa ehdi näyttää hevoselle enempää kuin sen pariminuuttisen, kunnes kello kilahtaa. Sitä tavallista perusjännitystä olikin taas, mistä aiheutui epätasaisuutta muotoon ja välillä tahtiin. Esimerkiksi keskiravi alkoi hyvin, mutta lopussa pelottavaa pakettiautoa kohti mentäessä tuli tahtirikko ja Minttu jännittyi selästään, ei onneksi kuitenkaan hypännyt laukalle ja liike saatiin suoritettua. Toisessa laukassa tuli yksi kömmähdys, kun se pudotti laukan pariksi askeleeksi raville tuomaripäätyä kohti laukatessa, mutta sain korjattua heti ja matka jatkui. Laukkalisäykset lähtivät taas vauhdikkaasti. Liikkuminen varsinkin ravissa oli mukavan joustavaa ja reipasta ja käyntiohjelmakin sujui mukavasti. 

Ihan mahtavaa, että pystymme Mintun kanssa HeA:ssa tällaiseen 65 - 66 prosentin tulostasoon silloinkin, kun Minttu jännittyy eikä tunnu mitenkään optimaaliselta. Se kertoo, että emme ole potentiaalin ylärajoilla ja hyvän päivän tulokset voivat olla vielä selvästi korkeammat. Erityisen kivaa on tietysti saada näitä onnistumisia mestaruuskilpailuihin. Taitaa tulla vielä ruhtinaalliset 60 euroakin tilille. 😁 Saimme hienon kukkakimpun, mitalin ja mestaruusruusukkeen. Nyt ruusukkeita alkaa olla sen verran, että joudun keksimään niille jo uuden ripustuspaikan. Ensi vuonna ei sitten enää voidakaan osallistua nuorten hevosten mestaruuteen, kun Minttu on silloin jo 7-vuotias.

Saan lisää kuvia kisoista varmaankin tänään illalla tai huomenna. Kisahoitaja Paula oli ottamassa ratavideon, joka löytyy alta. Tänään aion vain puuhailla pihahommia kotona, olla lokoisasti ja seurailla sunnuntain luokkia Equipesta. Kuvissa näkyy raippa mukana radalla, koska se saa olla nuorten hevosten luokissa mukana. Kuvat on ottanut Yasu Hyttinen (Instagram: trek_n_paws).

4 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta suorituksesta! :) Mintun edistystä on ollut tekstiesi kautta todella inspiroivaa seurata, ja ihailen kovasti sen eteen tekemääsi työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kivasti sanottu! :) On kiva pitää tätä blogiakin, kun tietää, että jossain jotkut seuraavat meidänkin matkaamme ja välillä jättävät terveisiä viestilaatikkoon.

   Poista
 2. Onnea! Mahtava saada palkinto tehdystä työstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä! :) Kyllä nämä onnistumiset varsinkin tärkeissä kisoissa motivoivat.

   Poista