tiistai 9. elokuuta 2022

Lounais-Suomen joukkuemestaruuspronssia! ūüŹÜ

No siin√§h√§n se on otsikossa. Pronssia Lounais-Suomen aluejoukkuemestaruuksissa Kaarinan Kentt√§ratsastajille! 

Nyt meill√§ on Mintun kanssa siis pronssia vuoden 2021 nuorten hevosten henkil√∂kohtaisista mestaruuksista ja pronssia vuoden 2022 joukkuekilpailusta, vaikka t√§m√§ oli vasta kolmas kisakautemme. Vau! Viime vuoden henkil√∂kohtaisesta kilpailusta voi lukea t√§√§lt√§

Joukkuekisassa kaikki alueella toimivat seurat voivat asettaa 3 - 4 hengen joukkueen, josta kolme parasta tulosta lasketaan yhteen. Tänä vuonna voiton vei Salon Ratsastusseura, mikä ei ole yllätys, sillä se on iso seura ja siinä on useita kouluratsastajia, jotka kisaavat paljon korkeammalla tasolla. Toiseksi tuli hienosti Laitilan Ratsastajat. Kolmanneksi kiri ei niinkään pieni mutta varsin esteratsastajapainotteinen Kaarinan Kenttäratsastajat joukkueella Ida Muhos - Lady Liberty, meikä eli Hanna Kedonpää - Dark Mint Shot, Seelia Koponen - Fangorn ja Jessica Sauren - Flaming Carnosa. Onnea vielä myös joukkuekavereille!Min√§h√§n ep√§r√∂in aluksi koko kisoihin l√§htemist√§, kun ratoja oli t√§n√§ kautena alla siin√§ vaiheessa niin v√§h√§n ja kisapaikkakin oli Luvialla eli trailerin kanssa kahden tunnin ajomatkan p√§√§ss√§. Kun kutsu sitten tuli, ajattelin, ett√§ harmittamaan j√§√§, jos en l√§hde - ja onneksi menin. 

Joukkueesta yksi sai ratsastaa HeB:5-ohjelman loppujen 2 - 3 ratsastajan tuli ratsastaa HeA:3 tai HeA:7. Min√§ ja Ida menimme A3:n ja Jessica A7:n. Olen oikein tyytyv√§inen minun ja Mintun suoritukseen. J√§nnityst√§ siell√§ on edelleen, mutta v√§hemm√§n kuin aiemmilla radoilla, ja nyt liikkuminen tuntui jo jonkin verran letke√§mm√§lt√§. Keskiravi olisi voinut l√§hte√§ lennokkaammin, siin√§ oli viel√§ k√§sijarru p√§√§ll√§, ja molemmissa laukkat√§yskaarroissa Minttu v√§h√§n j√§nnittyi ja j√§i pohkeen taakse, vaikka normaalisti se p√§invastoin yritt√§√§ kiihdytell√§ siin√§ kohtaa. Ja tietty se murheenkryyni eli keskilinjan pys√§hdys, jossa Minttu jostain syyst√§ (todenn√§k√∂isesti siit√§ j√§nnityksest√§ taas) ei mill√§√§n meinaa pys√§hty√§ suoraan. ūüėÖ J√§nnityksest√§ johtuu my√∂s tuo videollakin n√§kyv√§ p√§√§n sivusuuntainen heiluminen. Kun Minttu j√§nnitt√§√§, se ei rentoudu muotoon vaan nousee liian avoimeksi ja/tai nytkytt√§√§ p√§√§ll√§√§n sivusuunnassa. H√§iritsev√§n n√§k√∂ist√§, mutta eip√§ siihen muu auta kuin harjoitus ja aika, ja onneksi j√§nnitys kuitenkaan ei purkaudu min√§√§n rajuina reaktioina. Varsinaisia virheit√§ ei kuitenkaan tullut. Erityisen iloinen olen siit√§, ett√§ aivan parina viime treenikertana sain laukkalis√§yksiin uuden vaihteen ja Minttu l√§htikin radalla kuin hauki rannasta. Ne eiv√§t ehk√§ videolla n√§yt√§ niin erikoisilta, mutta tuntuu todella hurjalta l√§hte√§ tuollaisella kapealla 20 metrin kouluradalla keskilaukkaan ympyr√§ll√§. N√§it√§ harjoiteltiin Minnan kanssa kotitreeneiss√§ ja puhe oli, ett√§ pit√§√§ hyp√§t√§ laukkaan kuin tiikeri tai tuomarit kommentoivat "Liian varovainen". Eip√§ tullut nyt sanoja varovaisuudesta, vaan sen sijaan molemmat kirjoittivat, ett√§ rohkea lis√§ys. My√∂s peruutukseen olen tosi tyytyv√§inen, koska niiden onnistuminen on vaihdellut kovasti. 

Ratsukot palkittiin jokaisessa luokassa myös erikseen normaaliin tapaan. Mintun kanssa ylsimme luokassamme 5. sijalle tuloksella 66,740 %, joka on tähänastisista HeA-tuloksistamme paras. Rata itsessäänkin oli tähän saakka HeA-ohjelmista sujuvin, vaikkei pisteitä otettaisi huomioon. Tuli onnistuminen onneksi juuri oikeaan paikkaan.Nyt pidetään muutama viikko kisataukoa ja seuraavan kerran mennäänkin suoraan henkilökohtaisiin mestaruuksiin 27.8. Paimioon, jossa luokka on jälleen nuorten hevosten mestaruus (5 - 6-v.) ja sama kuin Luvialla eli HeA:3. Myös syyskuun kisakalenteria olen jo alkanut hiukan katsella.


4 kommenttia:

  1. Todella siisti ja tasainen suoritus! Laukkalisäys kyllä alkoi selkeästi ja laukkaan tuli selkeä ero. Haastavaa kyllä tehdä laukkalisäys ympyrällä.. etenkin kisatilanteessa. Hyvä treenivinkki kotiharjoituksiinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan aika villin tuntuista tuo keskilaukka ympyrällä. Valmentajan ohjeen mukaisesti sen pitää tuntua siltä, että vähän hirvittää ja menee liian lujaa, niin silloin on sopiva, koska se aina tuntuu selkään suuremmalta kuin miltä näyttää. :D Minttu oli onneksi jo paremmin ratsastettavissa tällä kuin aikaisemmilla radoilla ja tulikin hyvin takaisin laukkaspurttailun jälkeen uralle palatessa. Toivotaan samaa meininkiä seuraaviin kisoihin.

      Poista