torstai 13. heinäkuuta 2023

Edistytään!

Viime ja tämän viikon aikana olen saanut ratsastukseen ihan uuden vaihteen. Kuten kerroin viime postauksessa, olen alkanut tarkkailla Mintun reaktionopeutta apuihin ratsastanut heti alkuverryttelystä lähtien aiempaa reippaammassa tempossa eikä aivan niin matalassa ja avoimessa muodossa. Minttu liikkuu paremmin selän läpi, muoto on parempi ja niska pehmeämmän tuntuinen. Luonnollisesti reagointi apuihin on nopeutunut selvästi. Olen ajatellut aiemminkin, että hevosen tietenkin kuuluu liikkua reippaasti eteen ja reagoida nopeasti, mutta nyt huomaan tyytyneeni kuitenkin vähempään kuin olisi kannattanut. Nyt osaan vahtia näitä asioita tarkemmin kuin ennen. Suosittelen siis todella sitä Suomen koulumaajoukkueen valmentaja Rien van der Schaftin verkkokurssia, josta kerroin viime kerralla. Hinta lasketaan satasissa myös tarjouksesta ostettuna, mutta pidän sitä kyllä joka pennin arvoisena. 

Kun olin pari ratsastuskertaa keskittynyt saamaan Mintun mahdollisimman nopeaksi avuille, saimme kuin saimmekin puhtaan vaihdon, vieläpä siihen suuntaan, johon Minttu on ollut tosi hidas reagoimaan ja joka Minnan mukaan on Mintulle vaikeampi vaihtosuunta. Sain sen videollekin, koska Pixio oli kuvaamassa tuota treenikertaa. Vaihto näyttää pysäytyskuvalta katsottuna hassulta, mutta puhdas mikä puhdas ja ainakin takajalka tuli nyt vauhdilla rungon alle. 😂 Minnakin on nyt pari kertaa käynyt treenaamassa Mintun kanssa vaihtoja, ja vaikka epäpuhtaita edelleen tulee, puhtaita tulee jo paljon enemmän kuin ihan alkukesästä.

Marcellan kanssa kuolainrumba on jatkunut, sillä sille on ollut vaikea löytää kuolainta, jonka se hyväksyisi. Sen suu on myös hyvin matala, joten kuolaimen täytyy olla ohut. Kokeilin vähän aikaa Novan taipuisaa synteettistä kuolainta, joka on suupielestä paksu mutta keskeltä vain 10 mm, ja se tuntui olevan ihan hyvä, mutta siihenkin ilmestyi pieniä purujälkiä. Novan pintahan ei kestä minkäänlaista narskuttelua. Nyt olen vihdoin saattanut löytää sopivan, Fager-merkin mallin Milton. Se tuntuisi olevan tähän saakka kokeilluista kuolaimista muotoilultaan paras, asettuu Marcellan suuhun tosi hyvin ja on ohut.

Molemmat hevoset ovat tehneet hyvin töitä viime aikoina. Näin lomalla usein ratsastan ne heti aamulla jo ennen aamiaista klo 8:n paikkeilla aloittaen tai sitten viimeistään noin klo 10 alkaen. Kuvat on otettu eilen, kun ratsastin molemmat heti aamusta. Minttu pääsi lähipellolle ja Marcella harjoitteli kentällä, mutta senkin kanssa otin kuvan loppukäynneiltä kotitieltämme. Loppupäivän molemmat viettävätkin metsätarhassa noin iltayhdeksään saakka.

Viikonlopun ykkösjuttu on sunnuntaina Aira Toivolan järjestämä yhden päivän istuntakurssi, johon sain ratsastajapaikan! Kurssi järjestetään Ratun tallilla Liedossa ja se sisältää teoriaa, mattopilatesta ja tosiaan meidän ratsastajien demotunnit. Kurssi on klinikkamainen, eli ratsastamme yleisön edessä. Teen tuosta kurssista erillisen postauksen viimeistään ensi viikon alussa.

Videolla on aluksi se puhtaasti onnistunut vaihto, jota valmistelin pienillä väistättämisillä laukassa, ja sitten nopeaa siksakkia ravissa. Sen jälkeen on ravisulkua, josta nopea siirtymä vastakkaiseen suuntaan pohkeenväistöön. Hyviä harjoituksia reaktionopeuden parantamiseen!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti