keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Hei, me mennään kisoihin!

Aion kuin aionkin osallistua tallillamme pidettäviin 1-tason kouluratsastuskilpailuihin 7.5. Ne tulevat vähän äkkiä, mutta toisaalta Nalalle tekee hyvää tottua kisahälinään ja päästä kouluaitojen sisäpuolelle. Olen laittanut seurajäsenyysanomuksen menemään, sillä en tällä kaudella vielä ollut minkään seuran jäsen, mutta kunhan se asia on kunnossa, ilmoittaudun kisaan. Kisoissa olisi rata HeC 2: 2000, mutta uskon, että Nalalle kävisi paremmin K.N. Special. Todennäköisesti päädyn siis tuohon specialiin. Siellä on laukkalävistäjän jälkeen suora siirtyminen käyntiin, mikä ei ole kyllä Nalalle mikään ongelma, JOS se vain malttaa kuunnella ja keskittyä tehtäviinsä. Ekoissa kisoissa on niin paljon kaikkea ihmeteltävää, että saattavat pasmat mennä vähän sekaisin ja kiinnostaa muut asiat kuin se, mitä joku akkeli siellä satulassa piipittää. Hevosen taito riittää aivan hyvin tuohon rataan, mutta keskittyminen on vielä kysymysmerkki.

Mitään sen kummempaa tulostavoitetta ei ole kuin että Nala saa kokemusta ja varmuutta ja että se malttaisi kuunnella ja pysyä mahdollisimman rentona. Toivon sitä jo oman peffani takia, sillä Nalan ravi on ihan mahdoton istua, jos se yhtään jännittää selkäänsä. :D Treeneissä asian voi pelastaa kevennyksellä, kisoissa ei. HeB-rata ratsastetaan oletettavasti myöhemmin kuin HeC, joten voisin ratsastaa aamutreenin jo ennen kisoja ja antaa hevosen levätä jonkin aikaa ennen kuin lähdemme varsinaiseen kisaverkkaan.

Nyt olemme treenanneet laukkaa, mikä talven aikana jäi kirjaimellisesti jäihin. Jos Nala on yhteistyöhaluisella tuulella, se tekee tosi nättejä nostoja ja laukkaa pyöreää, kevyttä ja keinuvaa laukkaa, josta on helppo siirtyä vaikka suoraan pysähdykseen pelkällä istunnalla. Mutta tamma kun on, seuraava päivä voi olla sellainen, että hevonen repii ohjia, narskuttaa kuolainta ja ilmaisee kaikin tavoin "Älä koske!". Näin tässä pari viime päivää menivätkin: ensimmäinen oli todella hyvä laukkapäivä, seuraava aivan mahdoton. Kuka ennustaisi tuon hevosen mielialan parin viikon päähän kisapäiväksi? Radasta voi tulla todella hyvä tai sitten umpisurkea. Molempiin on ainekset olemassa. Toivotaan tuota ensimmäistä vaihtoehtoa tai ainakin ihan kohtuullista rataa. ;)

Tällainen mieliala olisi just sopiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti