sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ulkokausi avattu

Tuntuu hassulta puhua ulkokauden avaamisesta, sillä olinhan maaliskuuhun saakka maneesittomalla tallilla. Siinä tuli ulkokautta kerrakseen. Nyt olen kuitenkin pari kertaa ratsastanut ulkokentällä. Nyt ei tarvitse edes ajoittaa tallikäyntejään siten, että ratsastaa tuntien ulkopuolella, koska käytössä on sekä kenttä että maneesi ja tietysti maastot. Yksityisiä hevosiakin on vain muutama, joten tilaa on aina runsaasti. Kelpaa!

Kuulin, että tallilla järjestetään 1-tason kouluratsastuskilpailut joskus toukokuussa. Vähän kyllä tekisi mieli osallistua hevosen koulutuksen vuoksi, mutta toisaalta mietin, onko liian varhaista. Näihin tietysti voisi osallistua sillä tavalla matalalla kynnyksellä, että ne olisivat kotitallilla. Täytyy laittaa mietintämyssyyn.

Kevään tullen on entistä helpompi saada maneesi kokonaan omaan käyttöön mihin aikaan tahansa. Kaunis päivä, vasta lanattu pohja ja paljon tilaa – täällä ovat harjoitteluolosuhteet kohdallaan. :)


Tutustumassa ulkokenttään.


Vähän pajua purtavaksi kiltille hepalle treenin jälkeen. :D


Tänään kävimme hevosenhoitajan kanssa pienellä maastolenkillä. Se kävi vapaapäivästä, joten huomenna taas tositoimiin. Nyt olen ottanut laukan kehittämisen ihan erityiseen syyniin, sillä vaikka laukka ei ole mitään kaahausta, siihen tulisi saada enemmän rentoutta ja pyöreyttä. Siitä tulee helposti sellaista esteratalaukkaa. Erityisesti pitkillä sivuilla Nala on näyttänyt päättävän, että hyvää laukkatilaa ei tule hukata, ja silloin se lähtee helposti hiukan kiihdyttämään laukkaa ja kuuroutuu avuille. Koetin ratkoa tätä viimeksi ratsastamalla laukkaa suoraan vain pari askelta, minkä jälkeen käänsin voltille, sitten taas suoraan pari askelta jne. Lopuksi siirryin ympyrälle ja olin siirtävinäni laukasta käyntiin, mutta kun Nala oli siirtymäisillään, pyysin jatkamaan laukkaa. Näin sain laukkaa enemmän takaosan päälle. Tässä tehtävässä hevonen oli ihan hyvin kuulolla, joten taidan tehdä tätä ainakin yhtenä tehtävänä huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti