keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Kehityskatsaus: videoiden ja kuvien vertailua

Kaivelin Youtubesta sinne laittamiani treenipätkiä vuoden kevät- ja syyspuoliskolta niiltä vuosilta, kun olen Mintun omistanut ja sitä alkanut ratsukouluttaa. Varhaisimmat videot ovat postauksen lopussa, ja ylöspäin tullessa tullaan kohti nykyhetkeä. On tässä jo 3 vuotta ja 9 kuukautta yhdessä taivallettu, ja kehityssuunta on oikea eli eteen- eikä taaksepäin. 😄 Onneksi olen saanut videoita ja laittanut niitä talteen, on nimittäin kiva nähdä konkreettisesti, miltä meno on milloinkin näyttänyt. Postauksen alussa on myös kuvia, nekin laskevassa järjestyksessä (uusin ylimmäisenä).

Yleisesti voisi todeta, että kantokykyä ja jousia tulee koko ajan lisää ja muoto paranee. 🐎 Toki kehityskohteita on edelleen paljon, mutta se ei estä tästä hommasta nauttimasta vaan päinvastoin.


7-vuotiskauden tammikuussa kotona (kuva otettu videolta)
7-vuotiskauden tammikuussa kotona (kuva otettu videolta)


6-vuotiaana kotona

6-vuotiaana kotona

5-vuotiaana Kotimäen tallin kisoissa (voit lukea täältä, miksi hiukseni ovat kuvassa auki :D). Kuva: Leena Kahisaari
4-vuotiaana Tarun ja Kimin tallilla

4-vuotiaana Tarun ja Kimin tallilla


3-vuotiaana Kotimäen talleilla

01/2023 (7-vuotiskauden alku):

Videon alussa on yksi laukanvaihto, joka ei ole vielä mitenkään täydellinen mutta taas yksi merkkipaalu siinä, että uutta opitaan ja koko ajan mennään eteenpäin. Videolla kokeilen ravissa erilaisia vaihteita, joita on nyt jo mukavasti. Tästä voidaan alkaa pikkuhiljaa rakentaa näyttävää koottua ravia. Videolla emme mene sulkutaivutusta, mutta se onnistuu jo mukavasti sekä ravissa että laukassa.
04/2022 (6-vuotiskevät):

Tässä ollaan jo omalla kotikentällä. <3 Sekä raviin että laukkaan on tullut selkeästi enemmän kantokykyä, ja voin tehdä siirtymän myös laukasta pysähdykseen, aika pieniäkin teitä vastalaukassa ja ensimmäisiä sulkutaivutuksen alkeita.10/2021 (5-vuotissyksy):

Näihin aikoihin kantokykyä alkoi olla jo enemmän myös laukassa. Asetus heiluu välillä ja joskus koko muoto muutenkin, mutta välillä se taas pysyy tosi kivasti tasaisena myös raviavoissa, joita videolla tehdään.02/2021 (5-vuotiskevät):

Nyt muotoa on nostettu jo ylemmäs ja Minttu liikkuu isommin eteen, koska sillä alkaa olla voimaa ja kantokykyä siihen. Laukassa vaihteita ei vielä kovin paljon ole, ravissa jo enemmän.10/2020 (4-vuotissyksy):

Tässä tehdään joitakin HeC-tason juttuja: siirtymiä ravista käyntiin ja pysähdykseen ja toisinpäin sekä helppoja ratsastusradan teitä. Tavoite oli rento hevonen, joka liikkuisi siirtymisen jälkeenkin reippaasti eteen. Videon loppupuolella ajankin Minttua laukka-ravi-siirtymän jälkeen eteen ja maiskutan, koska sen moottori tuppasi siihen aikaan sammumaan alaspäin siirtymissä. Muoto pää heiluu välillä sivusuunnassa, eli asetus ei aina pysy siellä missä pitäisi, ja varsinkin siirtymissä muoto välillä muutenkin muuttuu. Siihen on kuitenkin tullut tasaisuutta ja koko hevoseen rentoutta.

05/2020 (4-vuotiskevät):

Tykkään tässä videossa siitä, että Minttu on rento ja liikkuu paremmin omilla jaloillaan eteen kuin muutamaa kuukautta aiemmin 3-vuotissyksyllä. Muoto meinaa välillä painua kuolaimen taakse, mutta tuntuma säilyy ja muoto on enimmäkseen sopivan pitkä ja matala.
Kaksi alimmaista videota 10/2019 (3-vuotissyksy):

Näissä olen sisäänratsastanut Mintun joitakin kuukausia aiemmin, sitten laittanut sen lomailemaan ja jatkanut syksyllä uudelleen. Mitään sen kummempaa ei vielä tehdä, vaan kävellään, ravataan ja laukataan ympäri maneesia. 
2 kommenttia:

 1. Hienoa kehitystä!
  Onko Mintulla ollut mitään suurempia teinioikkuja matkan varrella?
  t.Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut! 4-vuotiaana ja ihan 5-vuotiskauden alussa se ei ollut aina kovin kiva ratsastaa. :D Kiitos ideasta, voisinkin tehdä tästä vaikka seuraavan blogipostauksen.

   Poista